15 записів по темі

Статті про котів

Безумовно, перше чим привертають увагу домашні кішки — позитивні емоції та приємні враження. Не будемо забувати про відповідальність, яку ми несемо за них. Тут ми ділимося корисними порадами для власників котів: виховання, догляд, хвороби, соціалізація, звички та корисні лайфхаки. В категорії представлені цікаві статті про породи кішок — історія походження, забарвлення, характер, здоров'я, ціни на породистих кошенят, а також цікаві факти про найпопулярніші породи в світі.

Британський короткошерстий кіт – одна з найбільш популярних порід котів у сучасному світі, яка відома своєю розкішною зовнішністю, грайливим характером та легкою догляданістю. Типові її представники – міцні тварини з густою, м’якою шерстю і великими круглими очима. Завдяки своїй масивній статурі, вони виглядають дуже впевнено та аристократично. Представників даної породи чудово знають як вірних компаньйонів зі спокійним та самостійним характером, здатних витримувати тривалі періоди самотності.

Читати далі...

Нервова система не лише людини, а й кота може реагувати на стресові фактори, які у подальшому здатні впливати на емоційне та фізичне самопочуття. Можливо, здається дивним таке порівняння, але у проявах стресу люди та котики мають забагато спільного. Наприклад, останні також виражають свій загальний стан мовою тіла, як і їхні дикі пращури, тому варто пильно стежити за тим, що саме хоче сказати ваш улюбленець.

Читати далі...

Милі та люблячі, перські коти дуже популярні у всьому світі завдяки своїй довгій пухнастій шерсті, а також круглими та плескатими, наче квітки фіалки, мордочками. Бувши однією з найбільш визнаних і обожнюваних порід кішок на планеті, перси міцно тулилися до своїх господарів ще з далекого XVII століття.

Читати далі...

Ветеринарна аптечка для котів необхідна кожному власнику тварини. Хоча б мінімальний вміст аптечки забезпечить вашому вихованцю екстрену допомогу при захворюванні, укусах або ранах. Сьогодні я поділюся з вами прикладом моєї домашньої аптечки для дорослої шотландської кішки. Вміст аптечки також підійде для собак.

Читати далі...

За останні пару місяців все частіше помічаю в українських групах фейсбук питання про міжнародний паспорт для котів та собак: вартість, ціна, обкладинка паспорта, які щеплення для виїзду за кордон тощо. У людей дуже багато питань, на які я намагатимусь відповісти в цій статті. Розглянемо зразок міжнародного ветеринарного паспорта для домашніх тварин, який є актуальним у 2022 році. Я вже оформила такий паспорт своїй кішці і приклад паспорта надам.

Читати далі...

Тільки недавно у мене з'явилася можливість розповісти свою історію евакуації і як моя кішечка Сюзанна від стресу мало не загинула. 24 лютого росія напала на Україну. Почалася війна. Ми з сім'єю та двома кішками поїхали з міста у безпечніше місце...

Читати далі...

Вважається, що напередодні Нового року та різдвяні канікули можуть завдати справжньої травми для багатьох домашніх тварин. У цій статті я хочу дати рекомендації про те, як власник кішки або кота може полегшити їхнє буття.

Читати далі...

Дуже часто люди стикаються з проблемою виховання і привчання кота до лотка (туалету). Господар намагається встановити місце для котячого пісуара раз і назавжди, а кіт вперто не бажає в нього ходити! Котик вибирає ваш диван або ваше ліжко! Кіт мітить по кутах! Знайома ситуація і вона стала для вас критичною? Тут допоможе одна єдина порада.

Читати далі...

Важко повірити, що такі незвичайні в своїй красі створіння мають земне походження. І в колишні, і в нинішні часи актуальні чутки про те, що бірманські кішки це продукт позаземних цивілізацій або навіть божественних, вищих сил.

Читати далі...

Кішки дуже люблять тепло, приймаючи сонячні ванни влітку або гріючись біля батареї. Кішки краще собак переносять високі температури, але якщо вони піддаються високим температурам, і з ними може статися тепловий удар. Тепловий удар може статися з кішкою не тільки влітку, а й навіть взимку, якщо кішка провела багато часу в жаркому приміщенні або лежачи на батареї.

Читати далі...

Донський сфінкс дуже незвичайний домашній улюбленець, зовнішність якого вражає та дивує відсутністю звичної для котів пухнастої і густої шубки. Деякі особини і зовсім не мають шерсті, а їхнє тіло вкрите яскраво вираженими складками. Коти цієї породи також славляться своїм доброзичливим та миролюбним характером. Вони дуже прив'язуються до господаря, добре ладнають з гостями та іншими вихованцями.

Читати далі...

Всім добре відомо, що кішок називають антидепресантами. Дійсно, ці милі граціозні створіння одним поглядом здатні прогнати смуток. А зовнішність кішки не може залишити байдужим нікого. Зовнішність у всіх кішок відрізняється в залежності від породи. У кожної своя особливість. Чим же відрізняються scottish fold або шотландська висловуха від інших? Відповідь прихована в самій назві породи.

Читати далі...

У рейтингу сайту Cathealth.com.ua братимуть участь українські виробники, які непогано зарекомендували себе в цьому році. Оцінювати будемо: склад, термін придатності і смакову привабливість. В рейтинг кормів для котів 2021 включені вітчизняні виробники натуральних та сухих раціонів.

Читати далі...

У Києві 21-22 вересня на НСК «Олімпійський» відбувся фестиваль для домашніх вихованців і друзів ZooBonusFEST-2019. Звичайно, ми не могли пропустити таку масштабну подію і з великим задоволенням відвідали його в суботу 21 вересня.

Читати далі...

Сьогодні я хочу поділитися своєю історією знайомства з моєї білосніжною кішечкою на ім'я Сюзанна і моїм першим у житті досвідом змісту породистої кішки.

Читати далі...